Voor sportoppervlakken waar kunstgras wordt toegepast bieden wij zand-producten die worden ingebracht in het kunststof-tapijt, ook wel instrooizand genoemd. Dit bevordert de juiste speelkarakteristieken van de kunstgrasmat, een goede waterdoorlaatbaarheid en een verlengde levensduur van de mat.

Voetbal

Instrooizand wordt vaak gebruikt voor kunstgrasmatten bij diverse voetbalclubs. Het instrooizand draagt bij aan het bereiken van maximale prestaties en speelkarakteristieken. Deze producten worden geleverd aan diverse topclubs binnen onze landelijke competitie.

Tennis

In de tenniswereld wordt instrooizand gebruikt voor kunstgras tennisbanen. Het basismateriaal bestaat uit hoogwaardig kwartszand met een natuurlijke ronde vorm waardoor het zeer goede dragende eigenschappen heeft. Dit kwartszand wordt vervolgens “gravel” rood gekleurd. Hier worden alleen natuurlijke, anorganische pigmenten en bindmiddelen voor gebruikt waardoor het instrooizand zeer veilig te verwerken is. De gravelrode kleur wordt onder hoge temperatuur als het ware ingebrand waardoor het zeer licht, waterbestendig en uitstekend bestand tegen mechanische schade is.

Hockey

Het instrooizand wordt bij hockey gebruikt voor kunstgrasvelden. Dit zand zorgt ervoor dat de grasvezel rechtop blijft staan waardoor de eigenschappen, stabiliteit en slijtvastheid, kenmerkend zijn voor de met zand gevulde kunstgrasvelden.

Korfbal

Tegenwoordig wordt korfbal niet meer alleen op natuurgras gespeeld. De kunstgrasvelden dragen bij aan belangrijke sporttechnische verbeteringen. Ons instrooizand wordt gebruikt in  kunstgrassystemen die speciaal voor korfbal zijn ontwikkeld. Door het gebruiken van dit systeem is de spelervaring vrijwel gelijk aan die van zaalkorfbal.

American football / Rugby

Ook voor American football en rugby wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kunstgrasvelden. De kunstgrasmatten die voorzien worden van ons instrooizand voldoen aan de eisen die gesteld worden waar in het bijzonder de huidvriendelijkheid getoetst wordt.  Een belangrijk element in een contactsport waar het overgrote deel van het spel zich op de grond afspeelt.

Golf

ABVeenstra heeft verschillende zanden leverbaar die  gebruikt kunnen worden voor de golf sport. Wij beschikken over dress zanden en bunkerzanden. Het gebruik van deze zanden draagt bij aan een grote meerwaarde voor de golfterreinen. Voor de kunstgrasvelden op golf gebied kunt u gebruik maken van ons instrooizand dat hier speciaal voor is ontwikkeld.
 

Multifunctionele sportvelden

Deze velden worden ook wel speelterreinen of trapveldjes genoemd. Hier kan dus gedacht worden aan elke vorm van balsport en recreatie. De diversiteit die hierdoor wordt gevraagd van de speciaal ontwikkelde kunstgrassystemen wordt perfect ondersteund door instrooizand van ABVeenstra.

Paardensport

De zanden die gebruikt worden in de paardensport beschikken over een combinatie van draineren en zeer hoog schokdempend vermogen. Deze unieke combinatie maakt voor de ruitersport dat onze zanden de ultieme professionele keuze zijn.

Beach sporten

Ook voor beachsporten als volleybal, handbal, tennis, hockey, badminton en voetbal beschikken wij over speciaal hiervoor ontwikkelde zanden.


Landscaping

Instrooizand verzwaart de grasmat, waardoor deze vast komt te liggen en er geen plooien ontstaan. Daarnaast heeft instrooizand de functie om de grassprieten rechtop te houden en de aanhechting van de sprieten te beschermen. Om deze reden is het noodzakelijk dat zand voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de makers uit deze industrieën. Ook bij kunstgrassen waar instrooizand niet noodzakelijk is, wordt meestal toch een dun laagje ingestrooid. Dit komt de levensduur en stabiliteit van de grasmat ten goede.

ZAND

GRIND

Sport en recreatie

Nieuw assortiment:


DantoPlug

DantoGran

Wanneer u interesse heeft

horen wij dat graag.

Home     |     Thermische producten     |      Producten     |   Media     |    Contact

Over ons

AB Veenstra & Zn

Zand en Grind B.V.

is gespecialiseerd in het leveren van zand

en grind.

“De nieuwe standaard”

Contact:

AB Veenstra & Zn

Zand en Grind BV

Winnerstraat 22 C

6031 NL Nederweert

E: planning@abveenstra.nl


Tel: 0495-238224


Leveringen:

Wij leveren vanuit Brabant en Drenthe,

door de gehele Benelux en delen van Duitsland.